torstai 20. tammikuuta 2011

Oliko se nyt tässä?

Käytiin pienimmän pojan kanssa ns viimeisen kerran neuvolassa. Kyseessä siis Miron 6 v tarkastus. Ajattelin tuolloin, että "oliko se nyt tässä?" Kolme poikaa ja tuhottomasti kertoja joita neuvolassa ollaan ravattu. Ja nytkö se on sitten ohi? Onko mun vaan oikeesti uskottava, että mulla ei oo enää vauvoja vaan isoja jätkän pätkiä. 

Hyvin meni kuitenkin viimeinen käyntikin. Rokotuskin vielä saatiin (pienen itkun kera) mutta suht rohkeesti poika sen kesti. Käynti kesti kaikenkaikkiaan tunnin, sisältihän se paljon erilaisia testeja. Oikeastaan nämä jutut olivat Mirolle jo aika tuttuja, koska samoja on jo tehty eskarissa. Pituutta oli 110 cm ja painoa 19.1 kg. Eli pienen kokoinen sirppana, mutta käyrä kulkee tasaisesti.

Joululoman jälkeen eskarissa oli myös kouluunlähtötutkimus johon Miro osallistui. Kävi samoin kuten isompienkin kohdalla, että yksilötutkimuksiin lähdetään. Mikään estehän tämä ei koulunkäynnille ole vaan niillä saadaan selville Miron heikkouden ja vahvuudet. On sitten hyvät pohjatiedot jolla koulu aloittaa ensi syksynä.

Keskimmäisellä pojalla eli Jessellä oli ollut myös terveystarkastus tänään koulussa. Katselin kateellisena lapusta hänen verenpainettaa. Lukemana oli 80/54. Tuntuu hullun pieneltä lukemalta kun itsellä nuo luvut ovat melkein tuplasti korkeammat. Näköäkin oli tarkasteltu ja silmälääkäriin tuli passitus. Samaa tutkittiin jo syksyllä mutta laseja vielä lykättiin. Varasin ensi viikolle optikolle ajan tarkastukseen. Katsotaan miten käy.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti