torstai 20. tammikuuta 2011

Perheenlisäystä =)

Kävi sitten niin, että meidän keskimmäisen pojan eli Jessen koira (Nipsu) pyöräytti
pentuja. Neljä tervettä naperoa näki päivänpaisteen 18.1.2011 eli nyt ikää on 2 pv.
Joukossa on sekä tyttöjä että poikia. Täysin sekarotuisiahan nämä ovat. 
Ai miten niin?
Eihän niissä ole kuin lapinkoira-samojedi-pystykorva-itäsiperianlaika-ajokoira yhdistettynä.
Eli tuosta litaniasta kolme ekaa on emästä ja kaks viimeistä isästä.

Kokeilusta taisi tulla hurahdus...

Eli siis mitään ei pidä kokeilla mihin saattaa ihastua. On valmistunut sakaraa, 
pitkää ja lyhyttä, hapsuilla ja ilman...

Mirolle oma tilaustyönä

Vaaleanpunainen sakaroilla ja hapsuilla

Sini-puna kirjava hahtuva sakarapipo hapsuilla ja lapaset sävy sävyyn

Piiiitkät sakarat, lankana ruskeakirjava hahtuva

Oliko se nyt tässä?

Käytiin pienimmän pojan kanssa ns viimeisen kerran neuvolassa. Kyseessä siis Miron 6 v tarkastus. Ajattelin tuolloin, että "oliko se nyt tässä?" Kolme poikaa ja tuhottomasti kertoja joita neuvolassa ollaan ravattu. Ja nytkö se on sitten ohi? Onko mun vaan oikeesti uskottava, että mulla ei oo enää vauvoja vaan isoja jätkän pätkiä. 

Hyvin meni kuitenkin viimeinen käyntikin. Rokotuskin vielä saatiin (pienen itkun kera) mutta suht rohkeesti poika sen kesti. Käynti kesti kaikenkaikkiaan tunnin, sisältihän se paljon erilaisia testeja. Oikeastaan nämä jutut olivat Mirolle jo aika tuttuja, koska samoja on jo tehty eskarissa. Pituutta oli 110 cm ja painoa 19.1 kg. Eli pienen kokoinen sirppana, mutta käyrä kulkee tasaisesti.

Joululoman jälkeen eskarissa oli myös kouluunlähtötutkimus johon Miro osallistui. Kävi samoin kuten isompienkin kohdalla, että yksilötutkimuksiin lähdetään. Mikään estehän tämä ei koulunkäynnille ole vaan niillä saadaan selville Miron heikkouden ja vahvuudet. On sitten hyvät pohjatiedot jolla koulu aloittaa ensi syksynä.

Keskimmäisellä pojalla eli Jessellä oli ollut myös terveystarkastus tänään koulussa. Katselin kateellisena lapusta hänen verenpainettaa. Lukemana oli 80/54. Tuntuu hullun pieneltä lukemalta kun itsellä nuo luvut ovat melkein tuplasti korkeammat. Näköäkin oli tarkasteltu ja silmälääkäriin tuli passitus. Samaa tutkittiin jo syksyllä mutta laseja vielä lykättiin. Varasin ensi viikolle optikolle ajan tarkastukseen. Katsotaan miten käy.

perjantai 14. tammikuuta 2011

Meritähti vai mikä?

Pesukoneesta putkahti jotain aivan outoa. Mikä tämä on? Ihan kuin meritähti!


No ei tietenkään vaikka kovasti siltä näyttääkin... Kyseessä siis sellainen kokeillaanpa-juttu. Oikeastaan aikasta ihanan hempeä.


Siis sakarapipohan se taas...
Lankana hahtuva ja joku halpis pörrölanka.

Hempeilyä ja helpotusta...

Välillä pitää saada kutoa jotain ihan "aivotonta" juttua. Siksipä päätin tehdä jotain näin helppoa. Seisoivat kaapissa muutaman päivän kun ei meinannut osua päättelyvimma. =) Lankakin löytyi suoraan varastosta jota olen yrittänyt ahkerasti tyhjentää. Välillä vaan tuntuu et sikiääkö nuo langatkin itsestään kun ei ne lopu koskaan? Mut toisaalta sittenhän mulle iskis paniikki! Mitä mä sitten tekisin?!?

No kuitenkin... Lankana on Novitan Jättiraita...

Siis lapaset ja säärystimet...

lauantai 8. tammikuuta 2011

Jokeri, pokeri, poks...

Tänään sai uuden kodin tälläinen "jokeri"-hattu. Tällä hatulla meinasi olla kova kohtalo. Purin sen kolme kertaa ennen kuin tuli mieleinen. Lankana hahtuva ja huovutus koneessa 40 asteessa. Saparoihin virkkasin vielä kolme eriväristä kukkaa 7 veikasta.


torstai 6. tammikuuta 2011

Pienet mokat silloin tällöin piristää kummasti... =)

Mahdankohan olla ainoa näpertelijä jolle aika ajoin sattuu pieniä mokia?
No, esiteltäköön tässä rohkeana niistä taas yksi.
Virkkasin kahdet AIKUISEN lapaset hahtuvasta ja heitin ne koneeseen. 40 asteen ohjelma taisi olla vähän liikaa niille!!! Nooo... nou hätä. Näiden varalle on jo suunniteltu jotain kivaa. Siitä sitten lisää kun edistystä tapahtuu. =D


Vieläkö pitemmät sakarat?

Jotenkin musta vaan tuntui, että siinä edellisessä sakarapipossa ei ollut tarpeeksi pitkät sakarat, joten piti vielä vähän lisätä pituutta. Värikin on eri... Oliskohan nyt pituutta jo tarpeeksi? Reunaan voisi ehkä kirjailla jotain jutskia mut se jääköön saajan päätettäväksi. =D

maanantai 3. tammikuuta 2011

Joulujuhlasta napattua...

Sain pojat pysähtymään siksi aikaa, että sain napattua porukka kuvan. Kuva on otettu eskarilaisen joulujuhlassa. Eli siis pituus järjestyksessä isommasta pienempään: Jyri, Jesse ja Miro.